Praktijkfolder

Praktijkfolder Medisch Centrum Nuth


Medisch Centrum Nuth

Markt 25
6361 CB NUTH
Telefoon: 045-5241260
Spoed: 045-5241260toets 1
Fax: 045-5242620

:

medischcentrumnuth.praktijkinfo.nl


Openingstijden

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00-12:30 uur en van 14:00-17:00 uur.

Buiten deze openingstijden kunt U ons voor spoedgevallen bereiken via 045-5241260 en dan drukt u de 1. 

Buiten kantooruren kunt U bellen naar de huisartsenpost in Heerlen 045-5778844

Huisartsen

Dhr. N.C.W.M. Egelie, huisarts

Mevr. M.T. van Reisen, huisarts

Mevr. M. Beld, huisarts

Mevr. R. Hamers, huisarts 

Assistentes en praktijkondersteuning

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

De assistente is elke werkdag van 8:00 -12:30 uur en van 14:00 tot 17:00 uur bereikbaar. Zij bedient 4 telefoonlijnen [exclusief de spoedlijn] dus word a.u.b. niet boos als u op drukke dagen even moet wachten.

U kunt bij de assistente terecht voor:

- Recepten, machtigingen, herhalen van verwijskaarten

- Bloedonderzoek (alleen op afspraak!)

- Urineonderzoek o.a. voor zwangerschapstesten, blaasontsteking enz. (urine voor 10:30 uur afgeven). Gaarne duidelijk vermelden wat de klachten zijn en wanneer de urine is opgevangen!

- Bloeddruk meten, injecties, oren uitspuiten, verzorgen en verbinden van wonden en verwijderen van hechtingen (tussen 14:00-16:00 uur. u kunt hiervoor bij de assistentes een afspraak maken)

- Informatiefolders over diverse onderwerpen

- Adreswijzingen

De volgende assistentes werken hier in de praktijk:

Natascha Wyers-van Kessel, assistente

Ruby Isenborghs-Hanckmann, assistente en praktijkondersteuner

Suzy Iniguez Hollanders, assistente

Anne Hansen, assistente

Wij hebben in onze praktijk ook een praktijkondersteuner/verpleegkundige: Sandra Gilissen-Hensgens, en een praktijkondersteuner Ruby Isenborghs-Hanckmann.

Zij dragen zorg over de chronische patienten zoals mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) longpatienten (asthma en COPD) en hart- en vaatziekten.

Sandra Gilissen is gespecialiseerd in wondzorg. (wonden die moeilijk dicht gaan en veel aandacht nodig hebben bijvoorbeeld bij mensen met suikerziekte)

 

 

Afspraak maken

 

Spreekuur op afspraak.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Het spreekuur is van 08:10 tot 11:00 uur en 's middags van 15:00 tot 16:30 uur.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Als u graag een huisbezoek wilt hebben belt u dan voor 10:00 uur de praktijk.

 

Huisbezoek

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.

In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

De huisbezoeken worden elke (werk)dag gereden tussen 11:00-15:00 uur.

Telefonisch spreekuur en recepten

Telefonisch spreekuur

Het nummer voor het telefonisch spreekuur is: 045-5241260

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.

Het telefonisch spreekuur vindt iedere werk plaats dag tussen 11:00 en 11:30 uur. 

Hoe werkt het?

De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf helpen. Iedere vraag wordt daarnaast voorgelegd aan de huisarts. Deze belt u op een ander tijdstip terug. 

 Uitslagen

Bel voor uitslagen tussen 14:00 en 15:00 uur .

Recepten

Recepten kunt U de volgende dag na 15:00 uur in de apotheek ophalen. Dit is noodzakelijk omdat de artsen en de apotheker de recepten goed moeten controleren, en daarna pas kunnen afleveren.

 

 

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08:00-17:00 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Bij spoed buiten werktijden of klachten die niet kunnen wachten tot bij de eigen huisarts kunt U contact opnemen met de Huisartsenpost Oostelijk Zuid Limburg: 045-5778844

Avond-, nacht- en weekenddienst

Huisartsenpost/doktersdienst

De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg in Heerlen. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio OZL samen.

Openingstijden

Iedere werkdag na 17:00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.

Afspraken

Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Adres huisartsenpost

Het adres van de huisartsenpost is:


Huisartsenporst Oostelijk zuid-Limburg

Henri Dunantstraat 5 (Zuyderland Medisch Centrum)

Telefoon 045-5778844


Rekening

Voor consulten en visites in de avond- nacht en weekenddienst, ontvangt u een rekening van de centrale huisartsenpost.

Reizigersadvies

Reizigersadvies

Voor reizigersadvies kunt U terecht bij drs. van Reisen. Zij is geregistreerd als reizigersgeneeskundig huisarts en is dus bevoegd om ook gele koorts vaccinaties voor te schrijven.

U kunt hiervoor het formulier op deze site downloaden. Dan zal beoordeeld worden of U wordt opgeroepen op het spreekuur of dat de vaccinaties door de assistente worden gegeven.

Er zijn wel kosten hieraan verbonden, nl. 27,63 euro. Dit bedrag declareren wij in eerste instantie direct bij de zorgverzekeraar. De meeste verzekeringen vergoeden dit in zijn geheel of een gedeelte van het bedrag. Indien uw zorgverkeraar het bedrag niet vergoed krijgt u een naderhand nog een rekening van ons.

U kunt onder het "kopje" reizigersvaccinatie, het formulier invullen. Dit wordt doorgestuurd naar ons mailadres. Wij roepen U dan telefonisch op om eventueel nog op het spreekuur te komen.

U kunt via de link hieronder controleren of uw verzekeraar reizigersadvies vergoedt:

http://gezondopreis.nl/Vergoedingen/vergoedingwidgetimg class="MyIframe" .aspx

Medisch Centrum Nuth

Markt 25

6361CB Nuth

Telefoonnummer: 045-5241260

Faxnummer: 045-5242620