Verwijzingen en vergoeding actueel: budgetpolissen

In de media wordt veel gesproken over zogenaamde budgetpolissen.

Via de budgetpolis limiteren verzekeraars de keuze uit ziekenhuizen als het gaat om planbare zorg. Dit is alle zorg waarvoor er met de (huis)arts of specialist een afspraak is gepland in de toekomst en die dus niet acuut is. Voorbeelden van planbare zorg zijn: een staaroperatie, knieoperatie, bepaalde maagoperaties, behandeling van slaapapneu en behandeling van borstkanker, prostaatkanker & darmkanker.

 

Kies je als verzekerde bij een van de budgetpolissen voor één van de gecontracteerde ziekenhuizen? Dan betaal je een groot deel van de rekening zelf. De kosten liggen tussen de 20 en 50 procent van het marktconforme tarief voor een bepaalde behandeling.

Bij spoedeisende zorg (bijvoorbeeld bij een ongeval) “mogen” verzekerden overigens wel in ieder ziekenhuis behandeld worden, zonder dat ze daarbij een eigen bijdrage moeten betalen.

Ziekenhuiszorg krijgt u volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Zorg in het ziekenhuis gaat af van uw eigen risico. In 2014 is dit 360 euro.

 

Lees uw polis daarom altijd goed door en neem bij twijfel contact op met uw verzekering zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan!


09-12-2013