Receptenlijn

U bereikt de lijn door te bellen naar ons praktijknummer 045-5241260 en vervolgens nummer 2 uit het keuzemenu te kiezen.

 

Hoe werkt de receptenlijn?

Nadat u verbinding hebt met onze receptenlijn vertelt ons automatisch antwoordapparaat precies wat u moet doen. Het is belangrijk dat u uw naam en geboortedatum duidelijk inspreekt.  Zorgt u er in ieder geval voor dat u de naam en de sterkte van het medicijn/de medicijnen, waarvoor u een herhaling wenst, bij de hand hebt (bijvoorbeeld Ibuprofen, 400 miligram tabletten). Belt u namens iemand anders zorgt u er dan ook voor dat u zijn of haar achternaam, geboortedatum en naam van de apotheek bij de hand hebt.

 

Wanneer kunt u de herhaalrecepten afhalen bij de apotheek?

Recepten aangevraagd vóór 12:00 uur kunt u de volgende werkdag na 15:00u ophalen bij de apotheek. Recepten aangevraagd na 12:00u kunt u pas 2 dagen later ophalen. Indien recepten thuisbezorgd moeten worden gebeurt dit meestal de volgende werkdag.

 

Wanneer gebruikt u de receptenlijn?

De receptenlijn is feitelijk bedoeld als extra service naar onze patiënten ten behoeve van herhaalrecepten. Om de telefoondruk van de praktijklijn zo veel mogelijk te verminderen verzoeken wij echter onze patiënten om toch zoveel mogelijk van deze lijn gebruik te maken. Vanzelfsprekend kunt u, indien u de receptenlijn te ingewikkeld vindt, uw herhaalrecepten zoals vanouds via de assistente aan te vragen. Met nadruk melden wij dat de receptenlijn uitsluitend bedoeld is voor herhaalrecepten en niet voor andere zaken. Andere zaken dan herhaalrecepten, ingesproken op de receptenlijn, kunnen en mogen helaas niet verwerkt worden.

Medisch Centrum Nuth

Markt 25

6361CB Nuth

Telefoonnummer: 045-5241260

Faxnummer: 045-5242620